Zo werkt de PCR test Covid-19

1. Covid-19 test aanvragen

Wilt u een Covid-19 test aanvragen? Vult u dan het aanvraagformulier op onze website in. Hiervoor vragen wij u de benodigde gegevens in te vullen inclusief het land dat u wilt gaan bezoeken. Op dit moment is een Covid-19 test verplicht indien u wilt reizen naar de meeste bestemmingen.

2. Testlocatie uitkiezen bij u in de buurt

Na het invullen van bovenstaande gegevens, kunt u kiezen op welke dag u zich wilt laten testen op het SARS-CoV-2 virus. Voor de meeste landen geldt dat het moment van testafname niet meer dan 72 uur geleden mag zijn. Het is daarom raadzaam om de test niet eerder dan 72 uur voorafgaand aan uw (vlieg)reis te laten uitvoeren. U kunt zelf een testlocatie uitkiezen bij u in de buurt. Onze testlocaties bevinden zich in door heel Nederland.

Een deel van onze testlocaties werk met vrije inloop. U kunt op de door u uitgekozen datum binnen de gestelde openingstijden van de locatie terecht voor het laten afnemen van een Covid-19 test. U bent daarmee niet gebonden aan een vast tijdstip. Op andere testlocaties werken we op afspraak. U vindt alle testlocaties op deze pagina.

3. Kosten PCR test voldoen

Om uw test aanvraag te kunnen afronden, kunt u de betaling voor uw PCR test voldoen via de door u gekozen betaalmethode. De kosten van de PCR test bedragen €149,95. De kosten voor het verkrijgen van een Non-Covid19 zijn hierbij inbegrepen. U kunt de betaling bij het afronden van het aanvraagformulier voldoen via iDEAL of creditcard.

4. Testen op het Coronavirus

De PCR test wordt afgenomen om te controleren of u het SARS-CoV-2 virus, dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt, bij zich draagt. Covid-19 is een nieuwe vorm van het Coronavirus, dat sinds 2019 wereldwijd verspreid is.

Het is belangrijk dat u uw afspraakbevestiging meeneemt naar de PCR-testlocatie. U kunt zich aanmelden door de barcode op uw bevestiging ter plaatse te scannen.

Door middel van een swab (speciaal wattenstaafje) wordt er bij u in uw neus- of keelholte of door middel van mondspoeling met NaCI vloeistof wordt er een monster bij u afgenomen. Het afnemen van testmateriaal wordt uitgevoerd door getraind medisch personeel. Het wattenstaafje wordt in een buis geplaatst en voorzien van een unieke code, zodat het testmateriaal kan worden gekoppeld aan de juiste patiënt(e). Het afnemen van de PCR test duurt 3 tot 5 minuten. Het monster wordt vervolgens naar het laboratorium gestuurd voor onderzoek. Hier wordt bepaald of u een positieve- of negatieve testuitslag op Covid-19 ontvangt.

5. Wachten op de testuitslag

De uitslag van de PCR-test ontvangt u voor uw vertrek indien u de test op tijd af heeft laten nemen. U ontvangt de uitslag per e-mail. Het is niet mogelijk om telefonisch uw testuitslag op te vragen.

6. Vliegen met een Non-Covid19 verklaring

Op het aanvraagformulier voor het afnemen van een Coronatest kunt u aangeven dat u een reisverklaring, oftewel Non-Covid19 verklaring, nodig heeft. Dit document is door een aantal landen als voorwaarde gesteld om het land in te mogen reizen. Een Non-Covid19 verklaring ontvangt u tezamen met uw testuitslag. U dient hiervoor op het aanvraagformulier een aantal aanvullende gegevens in te vullen. Wij hebben hiervoor onder andere uw volledige voor- en achternaam (zoals op uw paspoort staat), uw adres- en contactgegevens nodig.

Uw Non-Covid19 verklaring mag op het moment dat u uw eindbestemming in wilt reizen, niet ouder zijn dan 48 of 72 uur (afhankelijk van uw bestemming). Controleert u voordat u gaat vliegen goed of er door uw luchtvaartmaatschappij of de overheid van het desbetreffende land nog aanvullende eisen gesteld worden. Voor sommige landen wordt naast de PCR-test, ook een antistoffentest verplicht gesteld. Op onze website kunt u eveneens een afspraak maken voor een antistoffentest.

Disclaimer: PCRtest.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het foutief invullen van persoonlijke gegevens of het niet op tijd verkrijgen van testresultaten voor aanvang van uw reis.