Coronatest Aruba aanvragen

Na een periode van strenge maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan versoepelen veel landen de genomen maatregelen en bereiden overheden zich voor op de (terug)komst van buitenlandse reizigers. Maar hoe zit het nu met die coronatest die u moet afnemen voor uw reis naar Aruba? Wij vertellen u hier alles over én u kunt uw PCR test direct aanvragen.

Is een PCR test verplicht wanneer ik naar Aruba wil reizen?

De Arubaanse overheid wil buitenlandse reizigers graag ontvangen op het eiland, maar tegelijkertijd staat de gezondheid van zowel inwoners als buitenlandse reizigers voorop. Daarom heeft de overheid besloten dat iedereen vanaf 15 jaar die naar Aruba wil reizen verplicht is om zich voorafgaand aan de vlucht naar Aruba te laten testen op het SARS-CoV-2 virus. Deze test heet de PCR test en moet maximaal 72 uur voor vertrek afgenomen zijn. Omdat de test in het laboratorium geanalyseerd wordt is de uitslag niet direct bekend. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u uw afspraak inplant. Wij raden reizigers aan om de PCR test drie tot uiterlijk twee dagen voor vertrek te plannen.

Kan ik ook een bloedonderzoek laten doen?

Met een PCR test wordt testmateriaal uit uw neus en keel wordt afgenomen. Hiermee wordt gecontroleerd of het Covid-19 virus aanwezig is in het testmateriaal. Met een antistoffentest wordt er door middel van een bloedonderzoek gekeken of er in uw bloed antistoffen tegen het virus aanwezig zijn.

Voor uw reis naar Aruba is een PCR test verplicht. De autoriteiten willen weten of u op het moment van testen het coronavirus bij u draagt. Een antistoffentest kan uitsluitend aantonen of u in het verleden corona heeft gehad en daardoor antistoffen heeft aangemaakt. Een antistoffentest wordt dan ook niet geaccepteerd als voorwaarde om naar Aruba te kunnen vliegen.

Hoe laat ik zien dat ik een negatieve testuitslag heb?

Nadat uw testmateriaal is afgenomen ontvangt u de dag voor uw vertrek, voor 23.59 uur, een e-mail met daarin de uitslag van uw PCR test. Test u negatief op de aanwezigheid van het coronavirus, dan vindt u in deze e-mail, die wij uiteraard beveiligd naar u verzenden, ook de Non-Covid19 verklaring waarin de negatieve testuitslag staat bevestigd. Deze verklaring is goedgekeurd door het RIVM en voldoet dus aan alle eisen. Dit document is erg belangrijk, want deze bent u verplicht om te kunnen tonen wanneer u naar Aruba reist. Op het moment dat u vertrekt naar uw bestemming mag uw Non-Covid19 verklaring niet ouder dan 72 uur zijn.

Wat kost een PCR test?

Bij de PCR test die u bij ons aanvraagt is de verplichte Non-Covid19 verklaring inbegrepen. Hier betaalt u dus geen aparte kosten voor. Voor dit totaalpakket betaalt u €149,95. De betaling kunt u bij de afronding van uw aanvraag voldoen via iDeal of creditcard.

Kies een testlocatie van uw voorkeur

Op dit moment zijn er door heel Nederland 20 testlocaties waar u zich kunt laten testen op het Covid-19 virus. Wanneer u uw aanvraagformulier invult kiest u als laatste een afnamelocatie bij u in de buurt. Op de door u gekozen datum kunt u binnen de openingstijden van uw testlocatie uw test laten afnemen.

Zijn er nog meer eisen waar ik aan moet voldoen?

Het kan zijn dat u, naast het afnemen van een PCR test, ook aan andere eisen moet voldoen om naar Aruba te kunnen reizen. Omdat de maatregelen snel kunnen veranderen raden wij u aan om bij uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij te informeren of er voor u nog aanvullende eisen gelden, zoals het aanleveren van een gezondheidsverklaring. Vergeet u zeker ook niet om ruim voor vertrek een visum aan te vragen.

Vereiste tests Aruba

Hieronder vindt u de tests die vereist zijn voor Aruba.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 72 uur vóór vertrek €149.95
Sneltest + certificaat Nee 72 uur vóór vertrek €134.95
Antistoffentest Nee - -
PCR-Test nu aanvragen

Gaat u op reis naar Aruba? Laat u dan vóór vertrek testen. Vraag uw test nu aan.