PCR test Azerbeidzjan

Sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus hebben veel landen coronamaatregelen genomen om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken. Op dit moment zien we dat steeds meer landen de maatregelen versoepelen en grenzen weer openstellen. Wel stellen landen aanvullende eisen en maatregelen op voor internationale reizigers. Zo heeft een toenemend aantal landen, waaronder Azerbeidzjan, een coronatest voorafgaand aan de reis verplicht gesteld. Op deze pagina leest u meer over deze verplichte PCR test en vraagt u direct uw coronatest aan.

Voor wie is de PCR test verplicht?

Voor vertrek naar Azerbeidzjan moeten alle reizigers zich verplicht laten testen op het Covid-19 virus. Met behulp van een coronatest, de PCR test, wordt gekeken of u het coronavirus bij u draagt (een positieve testuitslag) of niet (een negatieve testuitslag). Om naar Azerbeidzjan te kunnen reizen moet u maximaal 48 uur voorafgaand aan uw vertrek negatief testen op het coronavirus. Het is dus belangrijk dat u een tot twee dagen voor vertrek de PCR test laat afnemen, zodat u over een geldige negatieve testuitslag beschikt op het moment van reizen.

Bij een positieve testuitslag kunt u helaas niet naar Azerbeidzjan reizen.

Hoe kom ik aan een non-Covid19 verklaring?

Na de testafname wordt uw testmateriaal geanalyseerd en ontvangt u de dag voor vertrek voor 23.59 uur per e-mail het testresultaat.

Wilt u naar Azerbeidzjan reizen, dan heeft u ook bewijs nodig van een negatieve Covid-19 testuitslag. Dit bewijs heet een non-Covid19 verklaring en deze ontvangt u (wanneer u een negatieve testuitslag hebt) automatisch samen met uw testresultaat. Met deze verklaring, die in het Engels is opgesteld, kunt u voorafgaand en tijdens uw reis aantonen dat u negatief bent getest op het coronavirus. Bij vertrek mag uw Non-Covid19 verklaring niet ouder dan 48 uur zijn.

Wat is het verschil tussen een PCR test en een antistoffentest?

Een PCR test analyseert of u het SARS-Cov-2 virus bij zich draagt. Deze test wordt gedaan door testmateriaal af te nemen uit uw neus en keel of door u met zout water te laten gorgelen.

Bij een antistoffen wordt bloed afgenomen en vervolgens gekeken of u antistoffen tegen het Covid-19 virus heeft aangemaakt.

Wanneer u naar Azerbeidzjan wilt reizen is de PCR test een verplichte test. U kunt deze niet vervangen door een antistoffentest. Ook niet wanneer u toonbaar antistoffen tegen dit virus heeft aangemaakt.

Wat kost een PCR test?

Omdat u voor reizen naar Azerbeidzjan zowel een PCR test als een Non-Covid19 verklaring nodig heeft betaalt u bij PCRtest.nl één totaalprijs van €149,95. In deze prijs zijn dus de afname en analyse van de PCR test én de voor internationale reizigers verplichte Non-Covid19 verklaring inbegrepen. U kunt als laatste stap in uw aanvraagproces de betaling voldoen via iDeal of creditcard.

Waar kan ik de PCR test laten afnemen?

U kunt bij 20 testlocaties in Nederland een PCR test laten afnemen. Zo kunt u tijdens het invullen van uw aanvraagformulier zelf een testlocatie bij u in de buurt kiezen. Op de gekozen dag kunt u binnen de openingstijden van de door u gekozen testlocatie binnenlopen om uw test af te laten nemen. U bent dus niet gebonden aan een vooraf besproken tijd.

Moet ik aan nog meer eisen voldoen?

Voor uw reis naar Azerbeidzjan raden wij u aan om, naast het aanvragen van uw PCR test, tijdig uw visum aan te vragen. Neem ook vooraf contact op met uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij om te informeren naar eventuele extra eisen, zoals bijvoorbeeld het aanleveren bij een gezondheidsverklaring. De eventueel aanvullende coronamaatregelen en/of vereisten kunnen snel veranderen en uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij kan u informeren van de meest recente vereisten.

Verplichte tests voor Azerbeidzjan

Hieronder vindt u een overzicht van de vereiste tests voor Azerbeidzjan.

Type test Noodzakelijk Max. aantal uur geldig Prijs
PCR-test + certificaat Ja 48 uur € 149,95
Antistoffentest (bloedtest) Nee - -
Nu PCR-test aanvragen

Reizen naar Azerbeidzjan? Vraag vóór vertrek een PCR-test aan op Covid-19.