PCR test China

Begin dit jaar veranderde het leven toen het coronavirus zich snel verspreidde over de wereld. Maatregelen werden getroffen, grenzen gingen dicht. Maar nu in veel landen de virusuitbraak op z’n retour lijkt te zijn kijken landen, zoals China, ernaar uit om internationale reizigers weer te ontvangen. Wel is het een voorwaarde, wanneer u naar China wilt reizen, dat u zich voorafgaand aan uw reis laat testen op het Covid-19 virus en antistoffen tegen dit virus. Dit doet u door middel van een PCR test en een antistoffentest. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over een PCR test en antistoffentest voor China.

PCR test en antistoffentest verplicht voor alle reizigers

Wanneer u naar China wilt reizen bent u verplicht om zich voor vertrek te laten testen op de aanwezigheid van het Covid-19 virus. Dit gebeurt door middel van de PCR test. Heeft u een negatieve uitslag, dan betekent dit dat u geen drager bent van het coronavirus. Is uw uitslag positief, dan is het coronavirus gevonden in uw testmateriaal en bent u besmet met het coronavirus. U kunt dan niet naar China reizen. Daarnaast bent u verplicht een antistoffentest uit te laten voeren. Met deze test wordt nagegaan of er antistoffen tegen het coronavirus in uw bloed aanwezig zijn.

Voor een reis naar China moet u een bewijs van uw negatieve testuitslag van de PCR test en de antistoffentest kunnen tonen, die bij vertrek niet ouder is dan 48 uur. Het is dus belangrijk dat u zich op het juiste moment laat testen op het coronavirus. Houd hierbij ook rekening met het feit dat het analyseren van uw testmateriaal en het uitgegeven van uw Non-Covid19 verklaring ongeveer 48 uur in beslag neemt.

Het testresultaat en de Non-Covid19 verklaring

Op basis van de analyse van uw testmateriaal wordt bepaald of u negatief of positief test op het coronavirus. Wanneer u de test 48 uur voor vertrek af laat nemen, ontvangt u de dag voor vertrek, voor 23:59 uur, uw testresultaat per e-mail. Bij een negatief testresultaat ontvangt u ook direct, samen met uw uitslag, de Non-Covid19 verklaring. Dit document is een vereiste wanneer u naar China reist en is in het Engels opgesteld. Hiermee kunt u voorafgaand en tijdens uw reis aantonen dat u negatief bent getest op het coronavirus. Voor een reis naar China mag deze Non-Covid19 verklaring bij vertrek niet ouder dan 48 uur zijn.

Prijzen coronatesten

Voor reizen naar China geldt dat u zowel een PCR test als een antistoffentest af moet laten nemen. De prijs voor een PCR test, inclusief reis certificaat, bedraagt €149,95 per persoon. Een antistoffentest kost €69,95 per persoon.
U rekent na het invullen van de benodigde gegevens via iDeal of met uw creditcard af. Bij een negatief testresultaat ontvangt u altijd direct de voor internationale reizigers verplichte Non-Covid19 verklaring per e-mail.

Locaties afname PCR test

Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens het invullen van uw aanvraagformulier uit de 20 beschikbare testlocaties een locatie bij u in de buurt te kiezen. Op de door u gekozen dag van testen kunt u zelf kijken welk tijdstip (binnen de gestelde openingstijden van de gekozen testlocatie) voor u het beste uitkomt. U kunt dan gewoon binnenlopen voor uw testafname.

Overige aanvullende eisen voor reizen naar China

De maatregelen die landen nemen om internationale reizigers toe te kunnen laten en eveneens de verspreiding van het coronavirus te beperken kunnen erg verschillen. Wij raden u daarom aan om voorafgaand aan uw reis naar China bij uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij na te gaan aan welke eventuele extra eisen u aanvullend moet voldoen.

Benodigde tests China

Bekijk hieronder de vereiste tests voor China.

Type test Noodzakelijk Max. aantal uur Prijs
PCR-test + certificaat Ja 48 uur vóór vertrek € 149,95
Antigeen sneltest + certificaat Nee 48 uur vóór vertrek € 134,95
Antistoffentest (bloedtest) Ja 48 uur € 59,95
Tests China aanvragen

Vraag direct de vereiste tests voor China aan.