PCR test China

De coronapandemie heeft een grote impact op het (internationale) reizen. Tijdelijk gingen wereldwijd veel landen ‘op slot’ en was reizen buiten de landsgrenzen niet mogelijk. Maar na een periode waarin we veelal in en om huis verbleven kunnen we nu langzaam weer denken aan reizen naar het buitenland, zoals China. Wel zult u wanneer u verre reizen wilt maken te maken krijgen met extra eisen en maatregelen voor internationale reizigers, zoals het verplicht laten afnemen van een PCR test. Informatie over deze test in combinatie met een reis naar China vindt u hier én u kunt direct uw coronatest aanvragen.

Voor wie is de PCR test verplicht?

Alle reizigers die naar China willen reizen zijn verplicht om zich voorafgaand aan de reis te laten testen op het coronavirus. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de PCR test, waarbij wordt gekeken of u het Covid-19 virus bij zich draagt. Is dit het geval, dan test u positief. Bent u niet besmet met het coronavirus, dan zal u een negatieve testuitslag ontvangen. Dit is goed nieuws, want enkel met een negatieve testuitslag kunt u naar China reizen.

Hoe lang voor vertrek moet ik mij laten testen?

De Chinese overheid heeft bepaald dat u maximaal 72 uur voor vertrek negatief getest moet zijn op het Covid-19 virus. U ontvangt de uitslag van uw PCR test de dag voor uw vertrek voor 23.59 uur. Houd met beide factoren dus rekening bij het inplannen van uw afspraak.

Wat is een Non-Covid19 verklaring?

Een negatief testresultaat van uw PCR test is niet voldoende om naar China te reizen. U heeft een schriftelijk document nodig wat deze negatieve testuitslag bevestigt. Dit document is de Non-Covid19 verklaring. De Non-Covid19 verklaring is in het Engels opgesteld en met dit document kunt u voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw reis aantonen dat u negatief getest bent op het coronavirus.

Belangrijk is dat uw Non-Covid19 verklaring op de dag van vertrek niet ouder is dan 3 dagen. Heeft u een negatieve testuitslag, maar is uw verklaring meer dan 3 dagen oud bij vertrek, dan kunt u niet naar China reizen.

Wat is het verschil tussen de verplichte PCR test en een antistoffentest?

Na analyse van het testmateriaal van de PCR test blijkt of u het coronavirus bij zich draagt of niet. Er zijn twee mogelijkheden om uw testmateriaal te verzamelen. De eerste en meest bekende methode is door met een wattenstaafje keel- en neusslijm uit uw neus en keel af te nemen. De tweede methode is een zogenaamde gorgel-test. Hierbij gorgelt u met zout water en spuugt dit vervolgens uit in een bakje.

Wilt u (ook) weten of u eerder besmet bent geweest met het coronavirus en nog antistoffen tegen het Covid19-virus in uw bloed heeft? Dan kunt u een serologische test laten afnemen. Na bloedafname op één van onze testlocaties wordt uw bloed geanalyseerd en weet u of er antistoffen in uw bloed aanwezig zijn.

Voor reizen naar China is de PCR test verplicht. Een serologische testuitslag die aantoont dat er zich antistoffen in uw bloed bevinden kan deze PCR test niet vervangen.

Wat is de prijs van een PCR test?

Omdat voor uw reis naar China zowel een PCR test als een Non-Covid19 verplicht is bieden wij beiden aan voor één totaalprijs, namelijk €149,95. Inbegrepen in de prijs zijn de testafname, analyse van uw testmateriaal en bij een negatief testresultaat de uitgifte van de verplichte Non-Covid19 verklaring.

Uw betaling kunt u veilig en snel via iDeal of creditcard voldoen.

Op welke testlocaties kan ik terecht?

Verspreid over Nederland hebben wij 20 testlocaties waar u uw PCR test kunt laten afnemen. Tijdens het aanvragen van uw coronatest kiest u voor een testlocatie bij u in de buurt. Op de dag van uw voorkeur gaat u naar de testlocatie, scant bij binnenkomst de door u ontvangen QR-code en laat uw testmateriaal afnemen. U hoeft vooraf geen tijd te bespreken, maar loopt binnen de geldende openingstijden van uw voorkeurslocatie binnen op het moment dat het u het beste uitkomt. Afhankelijk van de drukte op het moment zelf moet u mogelijk even wachten totdat u aan de buurt bent, maar de afname van de test kost slechts enkele minuten.

Zijn er nog meer eisen waar ik aan moet voldoen?

We zien dat de aanvullende vereisten voor internationale reizigers per land erg kunnen verschillen. Omdat uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij het beste op de hoogte zijn van de meest recente vereisten adviseren wij u om voorafgaand aan uw reis contact met hen op te nemen en te informeren naar de meest actuele extra vereisten. En vergeet ook niet om tijdig uw visum aan te vragen.

Vereiste tests China

Hieronder vindt u welke tests vereist zijn voor China.

Type test Noodzakelijk Max. aantal uur geldig Prijs
PCR-test + certificaat Ja 72 uur € 149,95
Antistoffentest (bloedtest) Nee - -
PCR-test nu aanvragen

Gaat u op reis naar China? Laat u dan vóór vertrek testen. Vraag uw test nu aan.