PCR test Curaçao aanvragen

De verspreiding van het coronavirus heeft een wereldwijde impact. De vele besmettingen leidden tot het sluiten van grenzen en zelfs lokale lockdowns waarbij inwoners enkel voor essentiële activiteiten, zoals het doen van boodschappen, de straat op mochten. Het doel? Flatten the curve, het beperken en terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Het effect van de coronamaatregelen wordt langzamerhand in meer en meer landen zichtbaar, waardoor stap voor stap maatregelen versoepeld worden en het voor u mogelijk is om weer te denken aan een reis naar Curaçao.

Wanneer moet u zich laten testen op het coronavirus?

Iedereen die naar Curaçao wil reizen is verplicht om voorafgaand aan de vlucht zich te laten testen op het SARS-CoV-2 virus. Dit gebeurt door middel van een PCR test, ook wel bekend als de coronatest. Deze test moet u maximaal 72 uur voor vertrek laten afnemen. Houdt u bij het plannen van uw afspraak ook rekening met de tijd die nodig is om uw testmateriaal te laten testen. Wij raden u daarmee aan om uw PCR test drie tot uiterlijk twee dagen voor vertrek te plannen.

Wat is het verschil tussen een coronatest en een bloedtest?

Bij de PCR test wordt er met een wattenstaafje testmateriaal uit uw neus en keel afgenomen. Dit materiaal wordt vervolgens getest op de aanwezigheid van het Covid-19 virus. Laat u een bloedonderzoek uitvoeren, dan wordt er gekeken of er in uw bloed antistoffen te vinden zijn die uw lichaam als reactie op het virus heeft aangemaakt.

Voor uw reis naar Curaçao is een PCR test verplicht. Het laten afnemen van een antistoffentest is niet voldoende. Een negatieve PCR uitslag is een vereiste om naar Curaçao te mogen vliegen.

Non-Covid-19 verklaring

De dag voor u vetrekt - voor 23.59 uur - ontvangt u per e-mail de uitslag van uw PCR test. Voor uw reis naar Curaçao moet u een zogenaamde Non-Covid19 verklaring kunnen tonen. Bij ontvangst van de testuitslag krijgt u bij ons de Non-Covid19 verklaring direct meegestuurd.

Belangrijk is dat de Non-Covid19 verklaring niet ouder dan 72 uur mag zijn op het moment dat u vertrekt naar uw bestemming.

Kosten coronatest

De prijs voor een PCR test inclusief de verplichte Non-Covid19 verklaring is €149,95. Bij afronding van uw aanvraagformulier kunt u via iDeal of creditcard uw betaling voldoen.

Testlocatie

Er zijn op dit moment 20 testlocaties waar u uw PCR test kunt laten afnemen. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier kiest u zelf een testlocatie bij u in de buurt en geeft direct aan op welke dag u zich wilt laten testen. U kunt dan op de door u gekozen datum en binnen de gestelde openingstijden de testlocatie van uw keuze bezoeken en uw test laten afnemen.

Belangrijk om te weten

Een PCR test is verplicht wanneer u naar Curaçao wil reizen, maar vele landen nemen naast de verplichte coronatest nog aanvullende maatregelen. Het is daarom aan te raden om bij uw touroperator of luchtvaartmaatschappij te informeren aan welke aanvullende eisen u, naast uw Non-Covid19 verklaring, moet voldoen. Hierbij kunt u denken aan zaken als het aanleveren van een gezondheidsverklaring en het aanvragen van een visum voorafgaand aan uw reis.

Vereiste tests Curaçao

Hieronder vindt u de tests die vereist zijn voor Curaçao.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 72 uur vóór vertrek €149.95
Sneltest + certificaat Nee 72 uur vóór vertrek €134.95
Antistoffentest Nee - -
PCR-test Curaçao nu aanvragen

Vraag uw PCR-test op tijd aan, door op onderstaande knop te drukken.