Coronatest aanvragen

Reist u naar Curaçao? Laat u testen op het coronavirus voor vertrek. Maak direct online een testafspraak.

Corona test Curaçao aanvragen

Na de uitbraak van Covid-19 hebben wereldwijd veel landen maatregelen ingesteld om verspreiding van het virus te tegen te gaan. Ook voor internationale reizigers gelden bepaalde regels en beperkingen. Op dit moment is het mogelijk om naar Curaçao te reizen, er worden echter wel aanvullende eisen gesteld. Om naar Curaçao te mogen reizen is het verplicht gesteld een negatieve corona testuitslag te overleggen. Op pcrtest.nl leest u alles over de verplichte corona test en kunt u direct een afspraak maken bij één van onze testlocaties door heel Nederland.

Reizen naar Curaçao, wat heb ik nodig?

De overheid van Curaçao heeft een negatieve corona testuitslag, met een officieel reiscertificaat, verplicht gesteld voor alle internationale reizigers vanaf 7 jaar.

Voor Curaçao dient een PCR-Test te worden afgenomen, maximaal 48 uur voor vertrek.

Zodra de testuitslag bekend is ontvangt u deze van ons per email. Bij een negatieve testuitslag is vastgesteld dat u het coronavirus niet bij zich draagt en kunt u naar Curaçao reizen. U ontvangt dan van ons een officieel reiscertificaat, ook wel Non-Covid19 verklaring genoemd.
Bij een positief testresultaat kunt u helaas niet naar Curaçao reizen.

Naast het aanvragen van uw corona test, raden wij u aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij en/of reisorganisatie om u te laten informeren over eventuele aanvullende corona maatregelen voor reizigers. De maatregelen kunnen snel veranderen en zo bent u het best op de hoogte van de meest recente vereisten.

Een corona test aanvragen, hoe werkt het?

U maakt snel en eenvoudig online een afspraak voor uw corona test op deze website. Zorg ervoor dat u de test op het juiste moment af laat nemen. Voor Curaçao geldt dat de test maximaal 48 uur oud mag zijn bij vertrek.

Op het aanvraagformulier vult u uw reis- en persoonsgegevens in. Reist u met een gezelschap, dan kunt u voor alle reizigers een test aanvragen.
U kiest de locatie waar u de test af wilt laten nemen. Wij hebben testlocaties door heel Nederland. Een deel van onze testlocaties werkt met tijdsafspraken, bij deze locaties kiest u de gewenste testdag en het tijdstip op het aanvraagformulier. Een ander deel van onze testlocaties werkt met vrije inloop. Hier kiest u enkel de testdag en krijgt u een advies tijdstip. Bij deze testlocaties kunt u zich op het gewenste moment, binnen de openingstijden, melden om de test af te laten nemen.

Wanneer de testuitslag bekend is, ontvangt u deze van ons per email. Bij een negatieve testuitslag ontvangt u tevens een reiscertificaat. Dit certificaat dient u uitgeprint mee te nemen op reis.

Wat kost een corona test?

De kosten van een PCR test bedragen € 149,95 per persoon. Dit is inclusief het verplichte reiscertificaat. Een antigeen sneltest, inclusief reiscertificaat, kost € 134,95 per persoon. Voor Curaçao heeft u een PCR-Test nodig.

Vereiste tests Curaçao

U vindt hieronder een overzicht van de vereiste tests voor Curaçao.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja
48 uur vóór vertrek
€ 129,00
Sneltest + certificaat Nee
-
-
Antistoffentest Nee - -
PCR test snel aanvragen

Op reis naar Curaçao? Laat u voor vertrek testen en vraag nu uw PCR-test aan.