PCR test Cyprus aanvragen

Het coronavirus en de maatregelen die vele landen hebben genomen hebben een flink effect gehad. Op de verspreiding van het virus, maar ook op onze levens. Maar nu maatregelen versoepeld worden en grenzen weer opengaan kijken we reikhalzend uit naar een reis naar de zon. En dus is het weer mogelijk om te denken aan een reis naar Cyprus. Maar hoe zit het nu met die verplichte coronatest? Wij vertellen u er alles over én u kunt bij ons direct uw PCR test aanvragen.

Verplichte PCR test

De reis is geboekt en u bent klaar om te gaan. Nou ja, bijna. Alle reizigers (ongeacht leeftijd) die naar Cyprus willen reizen, moeten zich voorafgaand aan de reis laten testen op het coronavirus. Dit doet u door middel van een PCR test, maximaal 72 uur voorafgaand aan uw vlucht. Deze test is verplicht. Zonder negatieve PCR testuitslag komt u Cyprus niet in.

Omdat de test niet te lang van tevoren afgenomen mag worden is het belangrijk dat u bij het maken van uw afspraak rekening houdt met uw vertrekdatum en de tijd die het duurt om uw testmateriaal te testen (minimaal 24 uur). Wij adviseren daarom om uw PCR test drie en uiterlijk twee dagen voor vertrek te plannen.

PCR test of bloedonderzoek

U kunt twee soorten coronatesten laten uitvoeren, de PCR test en een bloedonderzoek. Bij de PCR test wordt getest of u het Covid-19 virus met zich meedraagt. Deze test vindt plaats door middel van een wattenstaafje waarbij testmateriaal uit uw neus en keel afgenomen wordt. Dit kan soms als onprettig worden ervaren, maar dit is maar van korte duur.

Een andere test die u kunt laten afnemen is een antistoffentest. Hierbij wordt door middel van bloedonderzoek gekeken of er in uw bloed antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn. Een antistoffentest (ofwel het bloedonderzoek) is niet voldoende om naar Cyprus te mogen vliegen. U dient een negatieve PCR testuitslag te kunnen voorleggen als voorwaarde om het land in te mogen reizen.

Bewijs van negatief testresultaat

De dag voor uw vertrek ontvangt u per e-mail de uitslag van uw test, voor 23.59 uur. Om naar Cyprus te kunnen reizen heeft u ook een document nodig dat aantoont dat u negatief bent getest op de aanwezigheid van het Covid-19 virus. Dit wordt ook wel de Non-Covid19 verklaring genoemd. Heeft u een negatief testresultaat, dan ontvangt u direct bij uw testuitslag ook deze verklaring. Deze moet u tonen wanneer u op reis gaat en mag niet ouder zijn dan 72 uur op het moment van vertrek.

Kosten PCR test

Bij PCRtest.nl zit alles in de prijs inbegrepen. De afname en analyse van uw testmateriaal én de verplichte Non-Covid19 verklaring bij een negatief testresultaat. Voor dit alles betaalt u €149,95. Op het moment dat u uw aanvraag afrondt kunt u uw betaling voldoen via iDeal of creditcard uw betaling voldoen.

20 testlocaties in Nederland

Op dit moment kunt u kiezen uit 20 testlocaties waar u uw test kunt laten afnemen. Zo kunt u zelf een testlocatie kiezen bij u in de buurt. Dit doet u al tijdens het aanvraagproces van uw test. Zo is bekend wanneer u op welke locatie uw test komt laten afnemen. U kunt dan zelf op een voor u handig tijdstip, binnen de gestelde openingstijden, naar uw testlocatie reizen om hier de PCR test te laten afnemen.

Aanvullende eisen

Zoals u nu inmiddels bekend is, is een PCR test verplicht op het moment dat u naar Cyprus wilt reizen. Inmiddels nemen steeds meer landen aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus en in deze tijden kunnen deze regelmatig aangepast worden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan uw reis op tijd contact op te nemen met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en te informeren aan welke aanvullende eisen u, naast de Non-Covid19 verklaring moet voldoen.

Verplichte tests Cyprus

Hieronder vindt u de testen die verplicht zijn voor Cyprus.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 72 uur vóór vertrek €149.95
Sneltest + certificaat Nee 72 uur vóór vertrek €134.95
Antistoffentest Nee - -
Vraag nu uw PCR-test aan

Op reis naar Cyprus? Maak nu vóór vertrek een afspraak voor de verplichte PCR-test.