PCR test Ethiopië

Na een periode van strenge coronamaatregelen bekijken veel landen onder welke voorwaarden ze internationale reizigers weer kunnen ontvangen. Met oog voor de veiligheid van de eigen inwoners én die van de reiziger. Daarom heeft de overheid van Ethiopië besloten dat voor u naar Ethiopië kunt reizen u verplicht bent om een coronatest af te laten nemen. Lees op deze pagina meer over de PCR test voor Ethiopië en bestel direct uw coronatest.

Verplichte PCR test

De overheid van Ethiopië wil van alle personen die het land in reizen een bewijs zien van een negatieve PCR testuitslag. Deze uitslag mag maximaal 120 uur oud zijn bij aankomst in Ethiopië. Het is dus belangrijk dat u zich niet te vroeg laat testen, maar ook niet te laat, aangezien uw testmateriaal ook nog geanalyseerd moet worden door een erkend laboratorium. Maak dus tijd in uw agenda vrij om twee tot drie dagen voor aankomst in Brazilië naar een testlocatie te reizen en uw test te laten afnemen.

Bij een negatieve testuitslag is vastgesteld dat u het coronavirus niet bij zich draagt en kunt u naar Ethiopië reizen. Heeft u echter een positief testresultaat, dan bent u besmet geraakt met het Covid-19 virus en mag u niet naar Ethiopië reizen.

De Non-Covid19 verklaring

Om aan de instanties aan te kunnen tonen dat u een negatief testresultaat had van de PCR test heeft u een officieel document nodig die deze uitslag bevestigt. Dit document heet de Non-Covid19 verklaring. Het is in het Engels opgesteld en geeft aan welke test u heeft gedaan en wat de uitslag was, ondertekend door een medisch deskundige. Deze Non-Covid19 verklaring is verplicht. Heeft u een negatieve testuitslag maar geen Non-Covid19 verklaring, ook dan kunt u niet naar Ethiopië reizen.

Houdt u er rekening mee dat uw Non-Covid19 verklaring bij aankomst in Ethiopië niet ouder dan 120 uur mag zijn.

Verschillen in coronatesten

Voor het SARS-Cov-2 virus zijn verschillende testen ontwikkeld. De bekendste zijn de PCR test en serologische test (bloedonderzoek). Met behulp van de PCR test wordt gekeken of u besmet bent met het coronavirus. De test zelf bestaat uit een gorgel-test of afname met behulp van een wattenstaafje. Bij de gorgel-test moet u een minuut lang gorgelen en uw mond spoelen met zout wat er en dit uitspugen in een bakje. Wordt er getest met een wattenstaafje, dan neemt men met een wattenstaafje testmateriaal af uit uw keel en neus. Dit kan soms even onprettig zijn, maar gelukkig kan de test snel worden uitgevoerd zodat u er zo min mogelijk last van heeft.

Door gebruik te maken van een serologische test kan gekeken worden of uw lichaam antistoffen heeft aangemaakt tegen het SARS-Cov-2 virus. Dit kan het laboratorium in uw bloed terugzien, vandaar dat deze test, ook wel antistoffentest genoemd, vereist dat er bloed afgenomen wordt.

Wellicht heeft u ook weleens gehoord over een sneltest die u in zeer korte tijd uitslag kan geven of u besmet bent met het coronavirus. Deze testen blijken uit onderzoek zeer onbetrouwbaar. Deze testen worden dus afgeraden en zijn bovendien geen vervanger voor de verplichte PCR test voor Ethiopië.

Kosten PCR test

Bij PCRtest.nl kunt u voor € 149.95 een PCR test bestellen. Dit is inclusief de voor internationale reizigers verplichte Non-Covid19 verklaring. U hoeft dus geen extra kosten te betalen voor deze verklaring bij een negatieve testuitslag.

Uw betaling kunt u gemakkelijk en veilig doen via iDeal of creditcard.

Kies een testlocatie bij u in de buurt

Het is mogelijk om bij 20 testlocaties in Nederland een PCR test te laten afnemen. Nadat u in het aanvraagformulier uw aankomstdatum heeft ingevuld kunt u een testlocatie kiezen. Hier ziet u vermeld staan op welke dag(en) u zich kunt laten testen. Het systeem houdt rekening met de door u opgegeven aankomstdatum. Op de dag van uw voorkeur kunt u binnen de gestelde openingstijden binnen lopen op de door u gekozen testlocatie. U zit dus niet vast aan een vooraf bepaalde tijd.

Extra eisen voor internationale reizigers

Naast het aanvragen van uw PCR test is het aan te raden om op tijd uw visum voor Ethiopië aan te vragen. Ook adviseren wij u om ruim voor vertrek contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij en/of reisorganistie over de aanvullende coronamaatregelen voor reizigers. Dit omdat de maatregelen snel kunnen veranderen en u zo het beste op de hoogte bent van de meest recente vereisten.

Vereiste tests Ethiopië

Hieronder vindt u de tests die vereist zijn voor Ethiopië.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 120 uur vóór aankomst €149.95
Sneltest + certificaat Nee 120 uur vóór aankomst €134.95
Antistoffentest Nee - -
PCR-Test nu aanvragen

Reizen naar Ethiopië? Laat u vóór vertrek testen. Maak nu een afspraak voor een PCR-test.