PCR test Indonesië

Na een lange periode van strenge coronamaatregelen breekt een nieuwe periode aan. Van uitkijken naar nieuwe reizen, voor u als reiziger maar ook voor landen over de hele wereld die graag internationale reizigers weer willen verwelkomen. Maar omdat men ook wil voorkomen dat het virus zich meer en sneller verspreidt worden extra eisen opgesteld waar u als reiziger aan moet voldoen. Zo is voor Indonesië een coronatest (de zogenaamde PCR test) verplicht. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verplichte PCR test voor Indonesië en kunt u de test direct aanvragen.

Wie is verplicht om de PCR test te laten afnemen?

Alle reizigers die naar Indonesië willen reizen zijn verplicht om zich voorafgaand aan de reis te laten testen op het coronavirus door middel van een PCR test. U mag naar Indonesië reizen wanneer u een negatief testresultaat heeft en u moet hier ook bewijs van kunnen overleggen, de zogenaamde Non-Covid19 verklaring. Zowel de test als de verklaring zijn verplicht. Is de uitslag van uw PCR test positief (en bent u dus besmet met het Covid-19 virus), dan kunt u niet naar Indonesië reizen.

Hoe lang van tevoren moet ik de PCR test aanvragen?

De overheid van Indonesië heeft bepaald dat de uitslag van uw PCR-test niet ouder mag zijn dan 72 uur voor vertrek. Het is daarmee belangrijk dat u zich op het juiste moment laat testen. Na afname van uw test ontvangt u de testuitslag voor 23:59 op de dag voor vertrek.

Hoe kom ik aan een Non-Covid19 verklaring?

Op het moment dat u voor afname naar een testlocatie bent gekomen zal uw testmateriaal geanalyseerd worden door een erkend laboratorium. U ontvangt in de meeste gevallen binnen 36 uur uw testuitslag per e-mail.

Is de uitslag van uw test negatief en bent u dus niet besmet met het coronavirus? Dan ontvangt u samen met uw testresultaat ook een document dat deze uitslag bevestigt. Dit document is in het Engels opgesteld en heet een Non-Covid19 verklaring. Zonder deze verklaring kunt u niet op reis. Bij vertrek naar Indonesië mag de Non-Covid19 verklaring niet ouder zijn dan 72uur zijn.

Wat is het verschil tussen een PCR test en een antistoffentest?

Er zijn verschillende coronatesten beschikbaar, dus het is belangrijk dat u de juiste test laat uitvoeren op het moment dat u plannen heeft om Indonesië te bezoeken.

De PCR test die verplicht is voor reizen naar Indonesië is een test waarbij u getest wordt op de aanwezigheid van het SARS-Cov-2 virus. De test kan met twee methoden worden uitgevoerd, namelijk via een gorgel-test waarbij u zout water gorgelt en door uw mond laat gaan en dit vervolgens weer uitspuugt in een bakje. Of door met een wattenstaafje testmateriaal uit uw neus en keel af te nemen.

Wilt u testen of u antistoffen heeft aangemaakt tegen het SARS-Cov-2 virus? Dan kunt u een serologische test laten afnemen. U komt dan naar de testlocatie waar wat bloed bij u wordt afgenomen. Vervolgens wordt uw bloedmonster bekeken op de aanwezigheid van antistoffen. Dit zegt dus niks over de aanwezigheid van het coronavirus in uw lichaam en vervangt de PCR test niet, ook niet bij een positieve uitslag.

Tot slot zijn er ook nog sneltesten beschikbaar. Van deze testen wordt gezegd dat ze kunnen meten of er antistoffen in uw bloed aanwezig zijn door afname van een druppel bloed. Uit onderzoek blijkt dat deze testen niet betrouwbaar zijn. Deze sneltesten zijn (vanzelfsprekend) niet voldoende voor een reis naar Indonesië.

Wat kost een PCR test?

Voor €149,95 bestelt u bij PCRtest.nl een PCR test inclusief een Non-Covid19 verklaring bij een negatief testresultaat. U hoeft dus niet achteraf apart voor uw Non-Covid19 verklaring te betalen. Betalen doet u veilig en snel via iDeal of creditcard.

Waar kan ik mij laten testen op het coronavirus?

Tijdens het aanvragen van uw coronatest kunt u zelf kiezen op welke van de 20 testlocaties in Nederland u uw test wilt laten afnemen. Op die manier kunt u een testlocatie bij u in de buurt kiezen waar u op de door u geselecteerde datum heen kunt om zich te laten testen. Dit hoeft niet op een vooraf bepaald tijdstip. U kunt zelf kijken welke tijd (binnen de gestelde openingstijden) voor u het beste uitkomt.

Aan welke extra eisen moet ik nog meer voldoen voor mijn reis naar Indonesië?

De coronamaatregelen en aanvullende eisen voor reizen naar Indonesië kunnen snel veranderen. Daarom adviseren wij u om tijdig voor vertrek contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij en/of reisorganisatie om te informeren naar de meest recente vereisten. En vergeet u ook niet op tijd uw visum aan te vragen? Zo kunt u straks goed voorbereid aan uw reis beginnen.

Vereiste tests Indonesië

Hieronder vindt u de tests die vereist zijn voor Indonesië.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 72 uur vóór vertrek €149.95
Sneltest + certificaat Nee 72 uur vóór vertrek €134.95
Antistoffentest Nee - -
PCR-Test nu aanvragen

Reizen naar Indonesië? Laat u voor vertrek testen. Vraag nu uw PCR-test aan.