PCR test Marokko

Begin dit jaar veranderde het leven toen het coronavirus zich snel verspreidde over de wereld. Maatregelen werden getroffen, grenzen gingen dicht. Maar nu in veel landen de virusuitbraak op z’n retour lijkt te zijn kijken landen, zoals Marokko, ernaar uit om internationale reizigers weer te ontvangen. Wel is het een voorwaarde, wanneer u naar Marokko wilt reizen, dat u zich voorafgaand aan uw reis laat testen op het Covid-19 virus. Dit doet u door middel van een PCR test. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over een PCR test voor Marokko.

PCR test en antistoffentest verplicht voor alle reizigers

Wanneer u naar Marokko wilt reizen bent u verplicht om zich voor vertrek te laten testen op de aanwezigheid van het Covid-19 virus. Dit gebeurt door middel van de PCR test. Heeft u een negatieve uitslag, dan betekent dit dat u geen drager bent van het coronavirus. Is uw uitslag positief, dan is het coronavirus gevonden in uw testmateriaal en bent u besmet met het coronavirus. U kunt dan niet naar Marokko reizen.

Voor een reis naar Marokko moet u een bewijs van uw negatieve testuitslag van de PCR test kunnen tonen die bij aankomst niet ouder is dan 72 uur. Het is dus belangrijk dat u zich op het juiste moment laat testen op het coronavirus. Houd hierbij ook rekening met het feit dat het analyseren van uw testmateriaal en het uitgegeven van uw Non-Covid19 verklaring ongeveer 72 uur in beslag neemt.

Het testresultaat en de Non-Covid19 verklaring

Op basis van de analyse van uw testmateriaal wordt bepaald of u negatief of positief test op het coronavirus. Ongeacht de uitslag ontvangt u de dag voor vertrek, voor 23:59 uur, uw testresultaat per e-mail. Bij een negatief testresultaat ontvangt u ook direct, samen met uw uitslag, de Non-Covid19 verklaring. Dit document is een vereiste wanneer u naar Marokko reist en is in het Engels opgesteld. Hiermee kunt u voorafgaand en tijdens uw reis aantonen dat u negatief bent getest op het coronavirus. Voor een reis naar Marokko mag deze Non-Covid19 verklaring bij aankomst niet ouder dan 72 uur zijn.

PCR test versus antistoffentest

Er zijn op dit moment twee soorten coronatests die u kunt laten afnemen. Bij de ene test, de PCR test, wordt gekeken of u het SARS-Cov-2 virus bij zich draagt. Deze test bestaat uit het afnemen van testmateriaal door middel van een wattenstaafje uit uw neus en keel, of door het gorgelen met zout water, waarna u het water uitspuugt en dit getest wordt op de aanwezigheid van het coronavirus.

De andere test die u kunt laten afnemen is een bloedonderzoek waarbij bloed wordt afgenomen en vervolgens in een laboratorium wordt getest op de aanwezigheid van antistoffen tegen het SARS-Cov-2 virus. Deze test wordt ook wel de antistoffentest genoemd en test dus niet op de aanwezigheid van het virus op het moment van testen, maar enkel op de antistoffen tegen het coronavirus.

Voor Marokko is de PCR test verplicht gesteld.

Prijzen coronatesten

Bij PCRtest.nl betaalt u geen twee aparte prijzen voor het afnemen en analyseren van de PCR test en de Non-Covid19 verklaring. U rekent na het invullen van de benodigde gegevens via iDeal of met uw creditcard één totaalprijs af van €149,95. Bij een negatief testresultaat ontvangt u altijd direct de voor internationale reizigers verplichte Non-Covid29 verklaring per e-mail.

Locaties afname PCR test

Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens het invullen van uw aanvraagformulier uit de 20 beschikbare testlocaties een locatie bij u in de buurt te kiezen. Op de door u gekozen dag van testen kunt u zelf kijken welk tijdstip (binnen de gestelde openingstijden van de gekozen testlocatie) voor u het beste uitkomt. U kunt dan gewoon binnenlopen voor uw testafname.

Overige aanvullende eisen voor reizen naar Marokko

De maatregelen die landen nemen om internationale reizigers toe te kunnen laten en eveneens de verspreiding van het coronavirus te beperken kunnen erg verschillen. Wij raden u daarom aan om voorafgaand aan uw reis naar Marokko bij uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij na te gaan aan welke eventuele extra eisen u aanvullend moet voldoen.

Benodigde tests Marokko

Bekijk hieronder de vereiste tests voor Marokko.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 72 uur vóór aankomst €149.95
Sneltest + certificaat Nee 72 uur vóór aankomst €134.95
Antistoffentest Nee - -
Tests Marokko aanvragen

Vraag direct de vereiste tests voor Marokko aan.