PCR test Sint Maarten

Met het versoepelen van de door veel landen genomen coronamaatregelen liggen reizen weer in het verschiet. Naar Sint Maarten bijvoorbeeld. Er is een trend zichtbaar dat steeds meer landen aanvullende eisen stellen aan reizigers die het land in willen reizen. Zoals een verplichte coronatest, ook wel PCR test genoemd. Meer informatie over deze PCR test in combinatie met een reis naar Sint Maarten leest u hier.

Verplichte PCR test

Voordat u kunt vertrekken naar Sint Maarten bent u verplicht om zich te laten testen op het Covid-19 virus. Dit gebeurt door middel van een PCR test. Met behulp van deze test wordt gekeken of u besmet bent met het SARS-Cov-2 virus. Een positieve testuitslag betekent dat u drager bent van het coronavirus. Een negatief testresultaat is positief nieuws en betekent dat u het Covid-19 virus niet met zich meedraagt.

De PCR test moet u maximaal 72 uur voor vertrek laten afnemen. Daarom is het belangrijk dat u de test op het juiste moment inplant, zodat u de uitslag en het document waarop een negatief testresultaat wordt bevestigd tijdig in handen heeft.

Wordt u onverhoopt toch positief getest, dan kunt u helaas niet naar Sint Maarten reizen.

Bewijs van uw negatief testresultaat: de Non-Covid19 verklaring

Een negatief testresultaat alleen is niet voldoende. U moet hier ook een schriftelijk bewijs van kunnen voorleggen. Dit doet u met behulp van de Non-Covid19 verklaring. Deze is in het Engels opgesteld en ontvangt u bij een negatieve testuitslag samen met uw testresultaat per e-mail. U kunt de uitslag van uw test uiterlijk de dag voor vertrek verwachten.

Met behulp van de Non-Covid19 verklaring kunt u voorafgaand en tijdens uw reis aantonen dat u negatief bent getest op het SARS-Cov-2 virus. Denkt u er aan dat deze verklaring bij vertrek niet ouder dan 72 uur mag zijn.

Verschil PCR test en serologische test

Bij de voor Sint Maarten verplichte PCR test wordt geanalyseerd of u het coronavirus bij zich draagt. Uw testmateriaal wordt hierbij verzameld door met een wattenstaafje keel- en neusslijm af te nemen, of door te gorgelen met zout water.

Weet u het zeker of twijfelt u of u besmet bent geweest met het coronavirus? En wilt u weten of u antistoffen heeft aangemaakt tegen het Covid-19 virus? Dat kan met een serologische test. Door middel van bloedonderzoek wordt geanalyseerd of er antistoffen tegen het SARS-Cov-2 virus in uw bloed aanwezig zijn.

De serologische test (ook wel antistoffentest genoemd) is geen vervanger voor de verplichte PCR test voor Sint Maarten. Ook niet als er antistoffen tegen het coronavirus in uw bloed gevonden zijn.

Prijs PCR test en Non-Covid19 verklaring

Bij PCRtest.nl hoeft u niet apart te betalen voor de PCR test en de verplichte Non-Covid19 verklaring. Wij bieden u één totaalprijs aan van €149,95 waarbij de afname, analyse én de Non-Covid19 verklaring zijn inbegrepen. U hoeft dus geen onverwachte extra kosten te betalen.

De betaalmethoden die u kunt gebruiken voor het voldoen van uw betaling zijn iDeal of Creditcard. Zo kunt u gemakkelijk én veilig uw PCR test bestellen.

Testlocaties door heel Nederland

Wij begrijpen dat het voor u het fijnst is om uw test af te laten nemen bij een locatie bij u in de buurt. Wij beschikken over 20 testlocaties verspreid over Nederland waar u zich kunt laten testen. Tijdens het aanvraagproces kunt u zelf kiezen welke locatie voor u het meest handig is. Op de door u gekozen testdag gaat u vervolgens binnen de gestelde openingstijden van de opgegeven locatie van uw voorkeur, scant uw QR code en laat zich testen. De test duurt slechts enkele minuten en doordat u niet gebonden bent aan een vooraf besproken tijd kunt u uw test laten afnemen op een voor u geschikt moment.

Aanvullende eisen

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus kunnen snel veranderen. Het kan dus zo zijn dat u naast het afnemen van een PCR test ook aan andere eisen moet voldoen om naar Sint Maarten te kunnen reizen. Ons advies is daarom om tijdig voorafgaand aan uw reis bij uw reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij te informeren of u aan eventuele aanvullende eisen moet voldoen. Denk hierbij aan het aanleveren van een gezondheidsverklaring of vereisten aan uw reisverzekering.

Vereiste tests Sint Maarten

Hieronder vindt u de tests die vereist zijn voor Sint Maarten (Nederlands deel).

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 72 uur vóór vertrek €149.95
Sneltest + certificaat Nee 72 uur vóór vertrek €134.95
Antistoffentest Nee - -
PCR-Test nu aanvragen

Op reis naar Sint Maarten? Laat u dan vóór vertrek testen en maak een afspraak voor een PCR-test.