PCR test Sri Lanka

Maandenlang hield de snelle verspreiding van het coronavirus de wereld in z’n greep. Maar het lijkt erop dat de maatregelen die vele landen namen hun vruchten afwerpen en we vanuit een lockdown en versoepelingen onze blik weer op buitenlandse reizen kunnen richten. Bijvoorbeeld naar het adembenemende Sri Lanka. Per 1 augustus 2020 opent Sri Lanka de grenzen weer voor buitenlandse reizigers en kunt u weer naar het eiland reizen. Lees op deze pagina meer over de verplichte PCR test(en) en vraag direct uw coronatest aan.

Tot wel vier PCR testen verplicht voor reizigers naar Sri Lanka

De Sri Lankaanse overheid wil voorkomen dat door de komst van buitenlandse reizigers de verspreiding van het Covid-19 virus weer oplaait. Daarom stellen zij een aantal eisen aan buitenlandse reizigers wanneer zij naar Sri Lanka willen reizen. Eén van deze vereisten is dat voor vertrek, bij aankomst en tijdens het verblijf op het eiland coronatesten worden afgenomen.

De eerste coronatest, ook wel PCR test genoemd, laat u afnemen binnen 96 uur voor aanvang van uw vlucht. U mag enkel reizen met een negatieve uitslag van de PCR test en dient hiervan een bewijs te kunnen tonen. Omdat de uitslag van de test niet ouder dan 96 uur mag zijn is het belangrijk dat u uw testafspraak vier tot maximaal drie dagen voor vertrek inplant, zodat u aan de vereisten voldoet én er genoeg tijd is om uw testmateriaal te analyseren.

Verschil PCR test en antistoffentest

Er zijn verschillende testen op de markt die te maken hebben met het SARS-Cov-2 virus. De PCR test geeft uitsluitsel of u het SARS-Cov-2 virus bij u draagt. Dit gebeurt door het afnemen van testmateriaal uit uw neus en keel.

Een antistoffentest gebeurt door middel van een bloedonderzoek waarbij na analyse in het laboratorium duidelijk is of er in uw bloed antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn.

Sri Lanka heeft de PCR test verplicht gesteld voorafgaand aan uw reis. Een antistoffentest is geen vervanger van de PCR test en wordt dus ook niet geaccepteerd door de Sri Lankaanse overheid om het land in te kunnen reizen.

Verklaring negatieve testuitslag

Na het afnemen van de test wordt uw testmateriaal door een laboratorium geanalyseerd. Ongeacht de uitslag van deze test ontvangt u de dag na de afname dag (meestal binnen 24 uur) een e-mail met daarin het testresultaat. Een positieve uitslag betekent dat u drager bent van het Covid-19 virus. U kunt dan niet naar Sri Lanka reizen. Is de uitslag negatief dan ontvangt u direct ook het bewijs van deze testuitslag, de Non-Covid19 verklaring. Deze verklaring is in het Engels opgesteld en moet u kunnen tonen wanneer u naar Sri Lanka reist. Bij vertrek mag uw Non-Covid19 verklaring niet ouder dan 96 uur zijn.

Kosten PCR test

Bij pcrtest.nl betaalt u een totaalprijs van €149,95. Dit is de afname en analyse van de PCR test én inclusief de voor internationale reizigers verplichte Non-Covid19 verklaring. Bij het afronden van uw testaanvraag kunt u uw betaling voldoen via iDeal of creditcard.

20 testlocaties door Nederland

Tijdens het invullen van het aanvraagformulier kunt u aangeven van welke testlocatie u gebruik wilt maken voor de afname van uw PCR test. In totaal zijn er 20 testlocaties in Nederland waar u terecht kunt, dus u kunt zelf kiezen voor een testlocatie bij u in de buurt.

Op de door u gekozen datum gaat u naar de testlocatie van uw keuze om uw PCR test af te laten nemen. U kunt binnen de openingstijden van uw testlocatie binnenlopen en bent dus niet gebonden aan een vooraf besproken tijd.

Overige eisen voor internationale reizigers

Voor een reis naar Sri Lanka moet u naast het afnemen van een PCR test ook aan andere eisen voldoen. Deze extra coronamaatregelen kunnen snel veranderen. Daarom adviseren wij u om contact op te nemen met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij om na te gaan welke eisen dit zijn. Ook raden wij u aan om tijdig voor vertrek uw visum aan te vragen.

Vereiste tests Sri Lanka

Hieronder vindt u de tests die vereist zijn voor Sri Lanka.

TYPE TEST NOODZAKELIJK MAX. AANTAL UUR PRIJS
PCR-Test + certificaat Ja 96 uur vóór vertrek €149.95
Sneltest + certificaat Nee 96 uur vóór vertrek €134.95
Antistoffentest Nee - -
PCR-test Sri Lanka aanvragen

Reizen naar Sri Lanka? Een test voor vertrek is vereist. Vraag uw PCR-test nu aan.