Non-Covid-19 Verklaring

Sinds 1 juli 2020 is het reisbeleid voor een groot deel van de landen binnen Europa versoepeld. Ook enkele landen buiten Europa stellen de grenzen open voor internationale reizigers. Ieder land bepaald haar eigen voorwaarden voor toetreding van reizigers met een buitenlands paspoort. Daarbij wordt steeds vaker het kunnen overleggen van een Non-Covid-19 verklaring verplicht gesteld. Wat is een Non-Covid-19 verklaring nu eigenlijk? U leest het hier.

Wat is een Non-Covid-19 verklaring?

U ontvangt een Non-Covid-19 verklaring indien uw uitslag van de PCR-test negatief is. Bij PCR-test.nl zijn de kosten voor deze verklaring inbegrepen bij de prijs die u betaald. Een Non-Covid-19 verklaring geeft aan dat u op datum X en tijdstip X getest bent op aanwezigheid van het SARS-CoV-2 virus. Dit virus veroorzaakt de ziekte Covid-19. Indien de uitslag van uw test negatief is, betekend dit dat het virus op het moment van testen niet aanwezig was in uw lichaam. De Non-Covid-19 verklaring dient als bewijs van een negatieve testuitslag en wordt door veel landen verplicht gesteld voor internationale reizigers.

Hoe ziet de verklaring eruit?

U ontvangt de Non-Covid-19 verklaring na het afnemen van de RT-PCR test, op de dag voor u vertrekt voor 23.59 uur. De test toont aan of u op het moment van testen het SARS-CoV-2 virus bij u draagt. Dit virus is een variant van het Coronavirus. U wordt uitsluitend op deze variant getest. Het bewijs van een negatieve testuitslag ontvangt u per e-mail in het Engels.

Het COVID-19 Medical Certificate voldoet aan de gestelde eisen van het Ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport in Nederland en is een officieel document. Op het certificaat staan uw naam en geboortegegevens. Eveneens wordt op dit document aangegeven of uw testuitslag positief of negatief is. Het document wordt afgesloten met een handtekening van een medisch gecertificeerd arts, evenals de gegevens van het laboratorium dat uw testmateriaal heeft beoordeelt.

Het is van belang dat u op het aanvraagformulier uw persoonlijke gegevens invult zoals op uw paspoort wordt weergegeven. Indien u naar een buitenlandse bestemming vliegt waarbij een Covid-19 verklaring vereist is, kan het luchthavenpersoneel u vragen dit document in combinatie met uw paspoort te tonen. Dit mag digitaal op uw telefoon of hard-copy. Pcrtest.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het foutief invullen van persoonlijke gegevens op het aanvraagformulier.

New Project

Serologische test (antistoffentest)

Voor sommige landen is een serologische test, ook wel antistoffentest genoemd, eveneens verplicht gesteld. Na afname van deze test ontvangt u, net als voor de PCR-test, de uitslag de dag voor vetrek per email. Dit is een bewijs waarop staat of er op het moment van testen antistoffen tegen het SARS-CoV-2 virus in uw bloed zijn gevonden. Indien deze antistoffen aanwezig zijn in uw bloed, kan dit betekenen dat u in het verleden Covid-19 heeft gehad. De verklaring die u ontvangt komt overeen met het certificaat dat u ontvangt na afname van de PCR-test. Er wordt echter aangegeven dat het gaat om een antistoffentest (bloedtest).