Start uw PCR of sneltest aanvraag door hieronder op een land te klikken. Wij koppelen de juiste test aan uw bestemming. Dit kan een PCR test zijn of een sneltest met reiscertificaat. U kunt vervolgens onze informatiepagina bekijken of direct uw aanvraag indienen. Klik hier om een sneltest aan te vragen.

Hoe werkt het?

Background pattern

1. Bestemming

Selecteer uw bestemming voor de meest actuele informatie.

Background pattern

2. PCR- of sneltest

Laat de PCR- of sneltest afnemen bij een locatie bij u in de buurt.

Background pattern

3. Certificaat

U ontvangt de uitslag en het certificaat de dag voor vertrek. Sneltest: uitslag binnen één uur per mail en sms.

Een PCR test voor reizen aanvragen, hoe werkt het?

Wij kunnen helaas geen documentatie verzorgen waarmee u aantoont dat u recent genezen bent verklaard van Covid19.

Voor een aantal landen is een uitgeprint reiscertificaat vereist. We raden u aan navraag te doen of dit voor uw reisbestemming verplicht is en indien nodig uw certificaat geprint mee te nemen.

Wanneer u op reis gaat naar een land waarvoor het verplicht is een negatieve PCR uitslag te overleggen, doorloopt u de volgende stappen:

  1. Controleer de actuele vereisten voor uw bestemming. Elk land heeft haar eigen regels voor internationale reizigers opgesteld. Controleer hoe oud de PCR test of SNEL test mag zijn, of dit bij vertrek of bij aankomst geldt en of er aanvullende eisen worden gesteld. Wij doen ons uiterste best de informatie op onze website up to date te houden. De beperkingen en regels wijzigen echter regelmatig, daarom vragen we u ook te informeren bij de betreffende overheid en/of uw luchtvaartmaatschappij.

*Wij selecteren op basis van uw reisbestemming welke test hiervoor vereist is, indien u een andere test nodig heeft dan welke vereist is om te reizen dan kunt u contact opnemen.

Controleer de vereisten van uw bestemming. Voor de meeste landen mag de test 72 of 48 uur voor aankomst/vertrek worden afgenomen. Laat de test zo vroeg als toegestaan afnemen om de uitslag voor uw vertrek te ontvangen. Tijdens het aanvragen van uw test kunt u kiezen uit de locatie waar u de test wilt laten afnemen. Wij werken met labs met een vrije inloop en met labs die enkel op afspraak werken. Maakt u gebruik van een lab welke een vrije inloop heeft dan dient u de test zo vroeg mogelijk af te laten nemen. Heeft u gekozen voor een lab die op afspraak werkt dan ontvangt u van ons het tijdstip waar en wanneer u zich dient te melden.

  1. Kies uw testlocatie. Nadat u heeft bepaald wanneer de PCR test afgenomen dient te worden, kiest u de locatie waar u de test af wilt laten nemen. Wij maken gebruik van locaties die een vrije inloop hebben en locaties die werken op afspraak. Tijdens het aanvragen van uw test wordt duidelijk of de locatie welke u kiest op afspraak of een vrije inloop heeft. Controleer de actuele openingstijden van onze testlocaties en ga na welke testen er op de door u gekozen locatie afgenomen worden. Locatie gesloten op uw voorgestelde testmoment? Neem contact op met ons.

  2. Vul het aanvraagformulier in. Vul het aanvraagformulier op onze website in om een afspraak voor de PCR test te maken. Nadat u uw bestemming heeft opgegeven en de testlocatie heeft gekozen, wordt automatisch berekend op welke dag u de test uit dient te voeren.

  3. Ontvang de uitnodiging en laat de test afnemen. Nadat u de aanvraag heeft afgerond en de betaling heeft voldaan, ontvangt u van ons een uitnodiging met een barcode per email. U kunt zich op de gewenste testdag melden bij de testlocatie met de ontvangen barcode om de test af te laten nemen. De test wordt afgenomen middels een swab uit de neus. Het afgenomen monster wordt naar het laboratorium verzonden, waar de PCR test wordt uitgevoerd.

  4. Ontvang de uitslag. Als u de PCR test op tijd uit heeft laten voeren ontvangt u de uitslag tijdig voor uw vertrek per e-mail. Daarnaast ontvangt u bij een negatieve uitslag een zogenaamde Non-Covid19 verklaring per email. Dit is een officiële verklaring, opgesteld in het Engels, waarop staat aangegeven dat u negatief bent getest voor het coronavirus. Deze verklaring neemt u uitgeprint mee op reis.

Coronatest - PCR test of Antigeen sneltest

Voor sommige landen is het sinds kort verplicht om met een zogenaamde Non-Covid19 verklaring aan te tonen dat u niet besmet bent met het Corona virus. Op deze website kunt u snel een eenvoudig een afspraak maken voor een PCR test (SARS-CoV-2 middels RT-PCR test) een Non-Covid19 verklaring.

Naast de PCR test bieden wij ook een antigeen sneltest aan, waarvan de uitslag binnen een uur bekend is. Deze test is (nog) niet goedgekeurd voor reizen naar het buitenland behalve Italie accepteert deze test inclusief reiscertificaat.

Belangrijke informatie

In verband met de tijd die benodigd is om een PCR test uit te voeren en de Non-Covid19 verklaring op te stellen, vragen wij u de test op tijd af te laten nemen. Dit betekent dat wanneer deze 72 uur voor vertrek afgenomen dient te worden, wij met klem aanraden deze 72 uur in acht te nemen. PCR testen die 96 tot 120 uur voor vertrek kunnen worden uitgevoerd, laat u bij voorkeur ook dan afnemen. Dit is niet van toepassing als u een lab kiest om de test te laten afnemen die werken op afspraak. U krijgt dan uw testtijd vanuit het lab toegestuurd waar en wanneer u zich daar dient te melden.

U kunt kiezen voor individuele testafname, of voor testafname als groep. Wanneer u met een gezelschap (vrienden, familie etc.) reist kunt u zich gezamenlijk laten testen. U ontvangt dan de testuitslag voor alle reizigers op hetzelfde moment. Belangrijk: wanneer één of meer reizigers uit uw groep een positief testresultaat hebben (en dus besmet is/zijn met het coronavirus), ontvangt het hele gezelschap geen afreisdocument.

Heeft u een lange tussenstop onderweg, neem dan contact met ons op zodat u van ons uw testtijd te horen krijgt.

PCR Test aanvragen

Vraag uw PCR-Test direct online aan. Binnen 10 minuten geregeld, ruime keuze uit afnamelocaties.