Hoe werkt het?

Background pattern

1. Bestemming

Selecteer uw bestemming voor de meest actuele informatie.

Background pattern

2. PCR- of sneltest

Laat de PCR- of sneltest afnemen bij een locatie bij u in de buurt.

Background pattern

3. Certificaat

U ontvangt de uitslag en het certificaat de dag voor vertrek. Sneltest: uitslag binnen één uur per mail en sms.

Coronatest

Voor sommige landen is het sinds kort verplicht om met een zogenaamde Non-Covid19 verklaring aan te tonen dat u niet besmet bent met het Corona virus. Op deze website kunt u snel een eenvoudig een afspraak maken voor een coronatest (PCR test) en een Non-Covid19 verklaring. Na het invullen van uw gegevens kiest u de datum en de locatie waarop u de test wilt laten afnemen. U kunt hierbij kiezen uit locaties door heel Nederland. De testen die wij aanbieden zijn uiteraard goedgekeurd door het RIVM.

Houd er rekening mee dat u bepaalde landen niet mag betreden zonder een Non-Covid19 verklaring en dat deze niet ouder dan een bepaald aantal uren mag zijn.

Let op: door de toenemende vraag naar PCR-testen en de tijd die nodig is om het afgenomen testmateriaal te analyseren en het certificaat op te sturen, is het NIET mogelijk om de uitslag van uw test binnen 24 uur te ontvangen. Let erop dat u de test op tijd af laat nemen. Indien uw test 72 uur voor vertrek afgenomen dient te worden, raden wij u met klem aan deze 72 uur in acht te nemen. Het kan zijn dat het gewenste testmoment buiten de openingstijden van onze testlocaties valt. In dat geval raden we aan contact met ons op te nemen voor u de test aanvraagt. Ook wanneer uw test maximaal 48 uur oud mag zijn, vragen wij u eerst telefonisch contact met ons op te nemen. We doen ons uiterste best uw testresultaten op tijd voor uw reis af te geven. We kunnen dit echter niet garanderen en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld wanneer uw uitslag er niet op tijd voor uw reis is.

Coronatest voor reizigers

Onze coronatests zijn bedoeld voor reizigers zonder klachten die naar bestemmingen reizen waar een Non-Covid19 verklaring verplicht is. Heeft u op dit moment klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Dan valt u onder het Nederlands testbeleid en kunt u contact opnemen met de GGD voor de afname van een corona test.

Op dit moment is een Non-Covid19 verklaring verplicht voor de volgende landen:

Wij werken eraan bovenstaande lijst up to date te houden. Daar de vereisten en restricties voor reizen geregeld veranderen, raden wij u aan te controleren wat de actuele vereisten zijn voor uw land van bestemming op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Belangrijke punten

De Pcr testen welke binnen 48 uur geleverd moeten worden kunnen wij helaas niet leveren, dit geldt o.a voor de bestemming Duitsland.

Neem de Pcr test op tijd af, dit betekend wanneer deze 72 uur voor vertrek afgenomen dient te worden dat wij dit ook met klem aanraden om te doen. Pcr testen welke 96 tot 120 uur voor vertrek kunnen worden aangevraagd raden wij ook rondom deze tijden te laten afnemen.

U ontvangt na de betaling een uitnodiging om maar naar het lab te gaan, u ontvangt GEEN tijdstip. Kijk bij onze locaties dat het gekozen lab ook geopend is op het tijdstip dat u gaat testen.

Valt uw testmoment op een moment dat de labs gesloten zijn dan kunnen wij uw aanvraag niet verwerken. Dit geldt voor testen welke binnen 72 uur voor vertrek aangevraagd dienen te worden. Heeft u een test welke langer geldig mag zijn neem dan contact met ons op.

Wij leveren de Pcr test altijd inclusief het benodigde reiscertificaat. Deze is in het Engels en goedgekeurd door het RIVM.

Heeft u een lange tussenstop onderweg, neem dan contact met ons op zodat u van ons uw testtijd te horen krijgt.

De uitslag van de Pcr test onvangt u uiterlijk de avond voor vertrek tussen 18.00 en 24.00 uur.

Wij leveren ook de sneltesten, de prijs hiervan is 109,95 U mag met de sneltest NIET op reis gaan. Enkel de Pcr test is hiervoor geschikt

Uitleg over de test

De afname van de coronatest (SARS-CoV-2 middels RT-PCR test) duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. We testen op de aanwezigheid van het SARS-CoV2 virus in het lichaam. Met een wattenstaafje door neus en keel of met behulp van mondspoeling met NaCI vloeistof wordt testmateriaal bij u afgenomen. Dit materiaal wordt vervolgens in het laboratorium geanalyseerd.

De dag voor uw vertrek krijgt u van ons de uitslag van de test. Een negatieve uitslag betekent dat u geen drager van het Covid-19 virus bent. Een positieve test betekent dat u positief getest bent op Covid-19, u bent drager van het virus.

Bij een negatieve uitslag ontvangt u van ons een officieel reisdocument (Non-Covid19 verklaring), die u mee dient te nemen op reis.

Wij verzorgen eveneens een antistoffentest. Met deze test kan uitsluitend worden aangetoond of er antistoffen tegen het coronavirus zijn aangemaakt. Bij deze test wordt er bloed afgenomen uit uw arm of vinger.

Afspraak maken

Wilt u een coronatest laten afnemen? Dan kunt u het formulier op deze website invullen. Op het formulier vult u uw gegevens en het land van bestemming in. U kiest een testlocatie en -dag en voldoet de betaling van de test. U ontvangt vervolgens van ons een email met daarin de bevestiging. Het is niet nodig een afspraak te maken bij de test locatie. U kunt op elk moment op de afgesproken dag terecht. De openingstijden van de testlocaties kunnen worden gewijzigd. Controleer daarom de actuele openingstijden voor u naar de testlocatie afreist. Neemt u alstublieft uw afspraakbevestiging mee op de testdag.

U kunt kiezen voor individuele testfname, of voor testafname als groep. Wanneer u met een gezelschap (vrienden, familie etc.) reist kunt u zich gezamelijk laten testen. U ontvangt dan de testuitslag voor alle reizigers op hetzelfde moment. Belangrijk: wanneer één of meer reizigers uit uw groep een positief testresultaat hebben (en dus besmet zijn met het coronavirus), ontvangt het hele gezelschap geen afreisdocument.

Voor het aanleveren van de testresultaten zijn wij afhankelijk van het laboratorium. U ontvangt de uitslag de dag voor uw vertrek uiterlijk voor 23.59 uur per email.

PCR Test aanvragen

Vraag uw PCR-Test direct online aan. Binnen 10 minuten geregeld, ruime keuze uit afnamelocaties.